Sabadell obre una nova oficina especialitzada en la rehabilitació d’edificis

Vimusa ha obert una nova oficina de rehabilitació per acompanyar i donar suport a aquells ciutadans i ciutadanes que vulguin reformar els seus habitatges acollint-se als fons europeus Next Generation. L’alcaldessa, Marta Farrés, i el tinent d’alcaldessa i regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, han presentat avui el nou equipament, ubicat a la carretera de Barcelona 598, al sud de la ciutat.
 

Els objectius de la nova oficina són fomentar la rehabilitació energètica dels edificis, informar i assessorar la ciutadania en el procés de rehabilitació i acompanyar les comunitats de propietaris que demanin subvencions Next Generation. Aquesta tasca es farà de manera coordinada amb els Col·legis professionals d’Arquitectes, Arquitectes Tècnics i Administradors de Finques.
 

La nova oficina estarà oberta de 8.15 a 14 h de dilluns a divendres i dimarts i dijous també de 16 a 17.45 h. El telèfon de contacte és el 93 018 09 01.
 

Ara mateix continuen obertes 4 línies de subvencions per millorar l’eficiència energètica. Els ajuts cobreixen les despeses d’honoraris de redacció del projecte i entre el 40% i el 80% del cost de les obres -depèn de l’estalvi energètic assolit-. En casos de vulnerabilitat, els ajuts poden arribar a cobrir el 100%.
 

Per tal de contribuir a la difusió i donar a conèixer els ajuts entre la ciutadania, s’ha comptat amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV).
 

7 milions per a Sabadell
 

La primera línia d’ajuts és el ‘Programa 1 de barris’ i compta amb 7 milions d’euros que es destinaran a la rehabilitació d’edificis situats als anomenats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). A Sabadell, se’n podran beneficiar uns 400 domicilis dels barris de Can Deu, la Roureda, Ca n’Oriac, Torreguitart, la Concòrdia, Merinals, Can Puiggener, Torre-romeu, Campoamor, Espronceda, Creu de Barberà i les Termes.
 

Tot i així, aquells edificis que no formen part d’aquest programa, tenen l’opció de demanar subvencions per rehabilitar energèticament el seu edifici o habitatge particular. També hi ha una línia d’ajudes orientada a l’obtenció del llibre de l’edifici i a la redacció del projecte de rehabilitació previ necessari per a qualsevol de les actuacions.
 

Què són les obres de rehabilitació energètica?
 

Les obres de rehabilitació energètica són aquelles que es poden realitzar en façanes, cobertes i instal·lacions d’edificis per tal de reduir el consum energètic, la factura i millorar el confort. L’objectiu és aïllar els habitatges del fred i de la calor, de manera que requereixin menys aire condicionat a l’estiu i menys calefacció a l’hivern.
 

Algunes de les actuacions possibles són, per exemple, l’aïllament tèrmic de la façana i de les cobertes, la substitució de finestres, la implantació de nous sistemes de ventilació, la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia o la col·locació de plaques solars o fotovoltaiques, entre d’altres.
 

D’altra banda, aquest tipus d’actuacions comporten avantatges a curt i a llarg termini: milloren el confort i la qualitat de vida dels habitants, permeten un estalvi en la factura de la llum i del gas, incrementen el valor de l’immoble, allarguen la vida útil de l’edifici i, sobretot, tenen un impacte positiu en el medi ambient. Així, l’objectiu principal és reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i mitigar l’emergència climàtica.
 

La nova oficina és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Segons l’acord, l’Agència de l’Habitatge, dependent de la Generalitat, ha aportat 30.000 € a l’Oficina Local de manera inicial, a més d’una subvenció a posteriori per cada habitatge que s’hagi rehabilitat de forma efectiva i on l’Oficina Local hagi fet tasques de suport i tramitació.

 

¡Suscríbete!

¿Quieres recibir todas las notícias publicadas por Vimusa en tu correo?

Suscríbete dejando tu nombre y correo electrónico: