L’Ajuntament i Vimusa impulsen la rehabilitació energètica del parc públic d’habitatges

A hores d’ara i comptant amb fons Next Generation, s’estan duent a terme actuacions a un bloc del carrer de Turina i es preveu també actuar en un altre del passeig del Comerç
 

La millora energètica dels edificis és una de les prioritats municipals en matèria residencial. En aquest marc, i comptant amb fons europeus Next Generation, l’Ajuntament i l’empresa pública Vimusa estan impulsant la rehabilitació energètica a un bloc de lloguer social ubicat al carrer de Turina i tenen previst actuar en un altre del passeig del Comerç. L’objectiu és renovar el parc públic d’habitatges, millorar les condicions d’habitabilitat del veïnat i afavorir la transició energètica.

Pel que fa al bloc situat al carrer de Turina, que compta amb 7 habitatges, s’està duent a terme una rehabilitació energètica que comportarà un estalvi energètic superior al 60%. Les obres inclouen la incorporació d’aïllament tèrmic, el canvi de fusteries exteriors, la rehabilitació de la coberta, el muntatge de lamel·les als safareigs i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. A més d’aquestes actuacions, s’han previst d’altres com la reparació de la façana i l’adequació de la instal·lació elèctrica comuna. En total s’invertiran 387.979 euros, finançats en un 38% amb fons europeus Next Generation.
 

Pel que fa al bloc del passeig del Comerç, s’han demanat els ajuts europeus i es preveu iniciar properament el procés de licitació d’obres.
 

A hores d’ara, el parc municipal d’habitatges de lloguer social el conformen 1.704 pisos, dels quals 1.115 són gestionats per Vimusa i la resta per SBD Lloguer Social.
 

Prop de 9 milions d’euros en compra i rehabilitació
 

Des del juny de 2019, VIMUSA i l’Ajuntament han invertit uns 6 milions d’euros en comprar un centenar d’habitatges a través del dret de tanteig i retracte i s’han destinat prop de 2,8 milions, comptant amb aportació dels fons europeus EDUSI, per rehabilitar el parc públic. En total, doncs, a l’entorn de 9 milions d’euros.
 

Una oportunitat per a tota la ciutat
 

Els fons Next Generation són una oportunitat per a la rehabilitació energètica d’immobles a tota la ciutat. A banda de les actuacions en edificis municipals, Vimusa està impulsant la rehabilitació energètica de tot el parc d’habitatges de Sabadell. La informació de les subvencions està disponible al web http://www.estrena.cat/.
 

Els ajuts, que estan oberts fins al 30 de juny del 2024, cobreixen entre el 40% i el 80% del cost de les actuacions i de les gestions inherents, l’import de les quals dependrà de l’estalvi energètic que s’hagi assolit i poden arribar a cobrir el 100% en casos de vulnerabilitat. A més, comporten avantatges fiscals i desgravacions en l’IRPF.
 

Les persones interessades en aquests fons també poden adreçar-se a l’oficina de rehabilitació que gestiona Vimusa (ctra. de Barcelona, 598). L’equipament està obert de 8.15 a 14 h, de dilluns a divendres, i dimarts i dijous també de 16 a 17.45 h. El telèfon de contacte és el 93 018 09 01.
 


Subscriu-te!

Vols rebre totes les notícies publicades per Vimusa al teu correu?

Subscriu-te deixant el teu nom i correu electrònic: