L’oficina de rehabilitació atén més de 330 sol·licituds en el seu primer trimestre

L’oficina de rehabilitació de Sabadell, que es va obrir el passat mes de setembre de la mà de Vimusa, ha atès 333 sol·licituds en el seu primer trimestre. L’equipament té l’objectiu d’acompanyar la ciutadania que vulgui demanar fons europeus per millorar l’eficiència energètica dels seus habitatges. En aquest temps, 28 comunitats han demanat l’ajut per a la rehabilitació del seu edifici, 252 propietaris particulars per a la rehabilitació del seu domicili i 53 comunitats més han sol·licitat la subvenció per fer el projecte previ a les obres. Si això ho traduïm en nombre d’habitatges, els ajuts han estat sol·licitats per 1.400 llars. A més, l’equipament ha atès un total de 172 cites presencials i 284 de telefòniques.

S’allarga el termini fins al 30 de juny

D’altra banda, el termini per sol·licitar les subvencions Next Generation per a rehabilitació s’ha ampliat fins al 30 de juny del 2024 en la majoria de casos. Així, encara es poden demanar els programes 3 (ajuts a les actuacions de rehabilitació d'edificis), 4 (actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges) i 5 (ajuts per a l’elaboració del llibre de l’edifici i el projecte). Pel que fa al programa 1 (actuacions de rehabilitació en barris), la Generalitat ha anunciat que la previsió és que durant el mes de desembre també s’ampliï el termini de presentació de sol·licituds.

Una altra novetat és la possibilitat de sol·licitar una bestreta per al programa 3. Això suposa que les comunitats podran cobrar un 50% de l’import de la subvenció a l’inici de l’obra, un 30% més quan l’obra estigui al 80% de l’execució i el 20% de la subvenció restant es cobraria al final dels treballs.

Cal recordar que els ajuts cobreixen entre el 40% i el 80% del cost de les actuacions, depèn de l’estalvi energètic assolit, i poden arribar a cobrir el 100% en casos de vulnerabilitat.

Més informació sobre l’oficina

La ciutadania interessada en aquests fons pot adreçar-se a l’oficina de rehabilitació que gestiona Vimusa (ctra de Barcelona, 598). L’equipament, que és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, està obert de 8.15 a 14 h, de dilluns a divendres, i dimarts i dijous de 16 a 17.45 h. El telèfon de contacte és el 93 018 09 01.

Finalment, en el marc del compromís de Vimusa amb la rehabilitació energètica, cal destacar les últimes actuacions que l’empresa pública està portant a terme a dos blocs ubicats al passeig del Comerç i al carrer de Turina.

Més informació sobre els ajuts

Subscriu-te!

Vols rebre totes les notícies publicades per Vimusa al teu correu?

Subscriu-te deixant el teu nom i correu electrònic: